W celu ułatwienia użytkownikom korzystanie z naszego serwisu wykorzystujemy pliki cookies. Poprzez korzystanie z naszej witryny wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies na twoim komputerze / urządzeniu. Możesz zmienić ustawienia plików cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

INFORMACJE

arr3Polityka prywatnościPOLITYKA PRYWATNOŚCI Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania danych osobowych... arr3REGULAMIN SKLEPU INTERNETOWEGO LR Sklep OnlineREGULAMIN SKLEPU INTERNETOWEGO LR-SKLEP-ONLINE.PL DLA KONSUMENTÓW SPIS TREŚCI: POSTANOWIENIA... arr3ZWROTY, REKLAMACJE1.    REKLAMACJA PRODUKTU 1.1.      Podstawa i zakres odpowiedzialności Sprzedawcy względem... arr3KATALOGI   ... arr3ZOSTAŃ PARTNEREMJeżeli planujesz systematyczne zakupy produktów LR Health & Beauty dla siebie lub swoich...

PROMOCJE

cena aktualna 119,00 zł
cena aktualna 69,00 zł

BESTSELLERY

cena aktualna 119,00 zł
cena aktualna 119,00 zł

KONTAKT

NowaTech4U Krzysztof Wojarski
Bielsko-Biała
tel.: 500 162 802
kwojarski(a)gmail.com
gg: 1046855

» Colostrum
Colostrum - Ochrona od Matki Natury

COLOSTRUM Ochrona od Matki Natury

Genialny wynalazek natury: od razu po narodzinach cielęta dostają colostrum. To właśnie wyłącznie poprzez siarę cielęta otrzymują swoją ochronę immunologiczną. Dlatego colostrum krów ma
najwyższą zawartość immunoglobulin, szczególnie w pierwszych 12 godzinach po narodzinach cielaka.


CO WYRÓŻNIA COLOSTRUM?


• Immunoglobuliny to specyfi czne antyciała, które mają za zadanie rozpoznanie wirusów i bakterii oraz aktywację ich zniszczenia.

• Czynniki wzrostowe sterują regeneracją komórek i tkanek oraz pobudzają m.in. wzrost mięśni.

• Witaminy, minerały, pierwiastki śladowe, aminokwasy i inne.

COLOSTRUM od LR spełnia najwyższe wymagania jakości:


• Stosowany jest tylko nadmiar mleka z pierwszych 12 godzin po porodzie, ponieważ zawartość immunoglobulin jest w nim najwyższa

• Pozyskiwane wyłącznie od krów z Niemiec, Austrii i Szwajcarii

• Gwarancja jakości dzięki śledzeniu pochodzenia każdej partii surowca

• Produkt niepasteryzowany

• Stosujemy opatentowany, wysokowartościowy i łagodny zimny proces produkcji

• Bez konserwantów

• Bez sterydów anaboliczno-androgennych

• Jedyny certyfi kowany przez INSTYTUT FRESENIUS produkt Colostrum na rynku

 

Colostrum

 

  • Suplement diety pochodzenia zwierzęcego, który zawiera przede wszystkim wyspecjalizowane białka (immunoglobuliny, czynniki wzrostu) oraz enzymy.
  • Wspomaga system immunologiczny.
  • Wykazuje działanie ochronne głównie w obszarach granicznych organizmu (jelita, drogi oddechowe).
  • Wspomaga wzrost mięśni i regenerację po wysiłku sportowym. Zwiększa wydajność.
  • Wspomaga gojenie ran po operacjach dzięki wspieraniu odbudowy tkanek.
  • Wspomaga zdrowie poprzez zwiększoną ochronę.


Aloe Vera

 

  • Suplement diety pochodzenia roślinnego, który zawiera substancje z rodziny węglowodanów (polisacharydy, acemannan) oraz wiele innych substancji.
  • Wspiera ogólne funkcje organizmu.
  • Wykazuje działanie w całym organizmie głównie w jego kapilarach i tkance łącznej.
  • Aloe Vera oczyszcza, odkwasza i odtruwa.
  • Wspomaga gojenie ran przede wszystkim przy uszkodzeniu powierzchni skóry (oparzenia, otarcia itp.)
  • Wspomaga zdrowie poprzez polepszenie funkcjonowania organizmu.


Colostrum pochodzenia zwierzęcego i roślinny Aloe Vera uzupełniają się jak porcja dobrego mięsa i sałatka.

Dla kogo COLOSTRUM?

Dla kogo COLOSTRUM?


1. ODPORNOŚĆ DLA CAŁEJ RODZINY


Czym jest odporność? Wielu z nas wielokrotnie słyszało hasła: „zadbaj o swoją odporność”, „wzmocnij odporność”, „postaw na odporność”, ale co to właściwie znaczy? Czy można zdefiniować odporność? Przecież nie możemy jej dotknąć, poczuć, nadać jej koloru, a mimo to tak wiele się o niej mówi.


Odporność bowiem to suma mechanizmów i barier chroniących organizm człowieka przed zakażeniem drobnoustrojami przynoszącymi choroby (tj. wirusy, bakterie, grzyby).


Odporność organizmu zależy od zdolności odróżniania elementów własnego ustroju od elementów obcych. Drobnoustroje chorobotwórcze wnikają do organizmu człowieka kiedy oddychamy, jemy posiłki, przy drobnym uszkodzeniu skóry. Na powierzchni każdego patogennego elementu, który pojawia się w organizmie znajdują się antygeny. Układ odpornościowy ma za zadanie rozpoznać cząsteczki tego antygenu i wyzwolić odpowiednią reakcję immunologiczną.


Istnieją dwa rodzaje odporności:

 

  • Odporność wrodzona (nieswoista) – chroni organizm przed wnikaniem do niego groźnych drobnoustrojów i szybko niszczy tych, którym udało się przedostać do jego wnętrza;
  • Odporność nabyta (swoista) – wykształcona zostaje wskutek styczności organizmu z różnymi patogenami. Ma ona za zadanie rozpoznać i zwalczyć określone antygeny. Wyróżniamy dwie drogi realizacji odporności swoistej. Pierwszą z nich jest odporność komórkowa, w której reakcja immunologiczna polega na bezpośrednim atakowaniu chorobotwórczego drobnoustroju przez limfocyty.


Drugim rozwiązaniem jest odporność humoralna, kiedy limfocyty wytwarzają specyficzne przeciwciała niszczące bakterie patogenne.


Ważne jest, aby nasza odporność nie zaczęła nagle spadać. Dzieje się tak wówczas, gdy prowadzimy zbyt intensywny tryb życia, czy też doświadczamy większej ilości stresu niż zazwyczaj. Osłabiony organizm trudniej broni się przed infekcjami, a my czujemy się przemęczeni i osłabieni. Pamiętajmy, że z chorobą walczy nasz najlepszy lekarz, którym jest nasz układ odpornościowy. Dbajmy więc o niego aby on mógł dbać o nas.


„Medicus curat, natura sant” – lekarz leczy, natura uzdrawia. Hipokrates


Sprawność działania naszego układu odpornościowego zależy od szeregu czynników.


Na jego pracę ma wpływ ogólny stan zdrowia, kondycja fizyczna i psychiczna, sposób odżywiania i szkodliwe nałogi. Optymalnym rozwiązaniem jest zdrowy styl życia i korzystanie z bogactwa przyrody. Aby nasz system obronny mógł być gotowy do walki przez 24 godziny na dobę, warto sięgnąć po naturalną substancję jaką jest COLOSTRUM. Colostrum to substancja znana już na całym świecie, która zawiera ponad 250 naturalnych składników bioaktywnych, takich jak enzymy, hormony wzrostu, witaminy, immunoglobiny, poliamidy i inne. Substancje zawarte w colostrum nie występują w tak wysokiej koncentracji w żadnym innym produkcie pochodzenia naturalnego. Jest to produkt całkowicie naturalny, a jednocześnie silniej działający niż substancje syntetyczne, co dla naszego organizmu i skóry jest zbawienne.

2. ALERGIE

Czym jest alergia?

Alergia uważana jest za zaburzenie autoimmunologiczne, kiedy to organizm błędnie identyfikuje jako zagrożenie substancje normalnie nieszkodliwe i wytwarza zbyt wiele przeciwciał neutralizujących antygen. Wówczas nasz organizm broniąc się uwalnia substancję zwaną histaminą, która powoduje dokuczliwe objawy alergiczne.


Podczas sezonowych alergii nasz organizm wykazuje się nadwrażliwością układu immunologicznego na alergeny środowiskowe, takie jak pyłki traw lub drzew. Uwolniona histamina powoduje wówczas wystąpienie dokuczliwych objawów alergicznych tj.: kichanie, łzawienie oczu, katar, świszczący oddech, uczucie zatkanego nosa, wysypka bądź podrażnienie skóry.


Alergia pokarmowa to bardzo podobna odpowiedź układu odpornościowego, która może mieć wpływ na skórę (wysypka, pokrzywka), układ pokarmowy (skurcze, wzdęcia, gazy), układ oddechowy (astma) lub układ sercowo naczyniowy.


Odporność organizmu w dużej mierze zależy od kondycji przewodu pokarmowego i przepuszczalności śluzówki jelit. Około 70% populacji cierpi na zespół nieszczelnego jelita (LGS). Jest to stan w którym osłona jelit wykazuje się większą przepuszczalnością niż normalnie. Oznacza to, że w jelitach występują „dziury” (na poziomie mikroskopowym), które pozwalają na dostanie się alergenów i patogenów do organizmu.


„Nieszczelne jelito może powodować alergię pokarmową, a alergia pokarmowa może być przyczyną nieszczelnego jelita” – dr Sherry A., Rogers M.D. w książce „Wellness Against All Odds”.


„Colostrum to idealne rozwiązanie dla zespołu nieszczelnego jelita” mówi bardzo szanowany gastroenterolog, dr Donald Henderson. „Ponieważ składniki colostrum docierają do jelita i dalej pozostają aktywne. Immunoglobuliny i inne czynniki mogą atakować szkodliwe patogeny w jelitach i zapobiegać ich uszkodzeniu. Czynniki wzrostu mają działanie przeciwzapalne i pomagają naprawić uszkodzone komórki ścianek, zmniejszając odstępy komórek, a tym samym zapobiegając ich uszkodzeniu.”


Badania pokazują, w jaki sposób poszczególne komponenty w siarze mogą korzystnie wpływać na osoby z alergiami. Siara jest ważna w procesie budowania odporności komórkowej. Alergia występuje gdy u pacjenta stwierdzono nadwrażliwość na potencjalny alergen występujący w środowisku bądź żywności.


Siara zawiera polipeptyd bogaty w prolinę (PRP), który jest potężnym modulatorem odpornościowym i pomaga złagodzić nadmierną odpowiedź immunologiczną, która prowadzi do alergii. „PRP znajdujący się w colostrum działa jako substancja regulująca pracę gruczołów. Zostało udowodnione, że czynnik ten usprawnia eliminację symptomów zarówno alergii jak i chorób związanych z układem immunologicznym. PRP hamuje nadprodukcję limfocytów i komórek typu T (…).” – dr Zoltan Ron, marzec 1998 „The American Journal of Natural Medicine”.


Składniki zawarte w Colostrum wspomagają odporność organizmu na alergeny. Naukowcy w szpitalu Dziecięcym w Melbourne, Australia ustalili, że siara od bydła mlecznego zawiera przeciwciała przeciwko powszechnym alergenom tj.; pyłki życicy, roztocze kurzu domowego, pleśń Aspergillus i białka pszenicy. Uważa się, że immunoglobuliny IgE występujące w colostrum odpowiedzialne są za hamowanie reakcji alergicznej poprzez ograniczenie wydzielania histaminy.

1. Henderson, D. (2000). Colostrum: Nature’s Healing Miracle. CNR Publications, Sedona, Arizona
2. Rona, ZP. (1998, March). American Journal of Natural Medicine
3. Galland, L. (1995, Aug/Sept) Leaky Gut Syndromes: Breaking the Vicious Cycles. Townsend Letter for Doctors
4. Collins AM, et al. (1991). Bovine milk, including pasteurised milk, contains antibodies directed against allergens of clinical importance to man. Int Arch Allergy Appllmmunol
5. Radosevich JK, et al. (1985). Delayed-type hypersensitivity responses induced by bovine colostral components. Am J Vet Res
6. Crago, Mestecky. (1983). Molecular Immunology
7. Tortora, (1982). Specific defenses of the host: Immunology. Microbiology
8. Boldogh I, Aguilera-Aguirre L, Bacsi A, Choudhury BK, Saavedra-Molina A, Kruzel M (2008). Colostrinin decreases hypersensitivity and allergic responses to common allergens. Int. Arch. Allergy Immunol


3. ŹRÓDŁO MŁODOŚCI


Jedną z najbardziej spektakularnych właściwości colostrum jest jego pozytywny wpływ na łagodzenie symptomów i hamowanie procesów starzenia się organizmu. Po okresie dojrzewania zmienia się poziom hormonów wzrostu w organizmie.


Badania dowiodły, że procesy starzenia się organizmu następują w wyniku spadku poziomu hormonu wzrostu IGF-1. U czterdziestolatka poziom IGF-1 jest połowę mniejszy niż u dwudziestolatka. Proces ten możemy zaobserwować w postaci efektu działania grawitacji, która w bezlitosny sposób pozbawia nas potencjału wzrostu. Nasze ciało traci wówczas tonację mięśni i sprężystość skóry co powoduje zwiotczenia i zmarszczki. Nasze ciało zaczyna się kurczyć, podczas gdy dłonie, stopy, nos, uszy rosną. Jesteśmy wówczas bezradni, nie wiemy jak zatrzymać ten proces starzenia się organizmu.


Matka natura natomiast stworzyła doskonały produkt zwany colostrum, który potrafi przeciwdziałać tym procesom dzięki doskonale zbilansowanej kombinacji związków immunologicznych i czynników wzrostu.


Czynniki wzrostu znajdujące się w colostrum potrafią zwiększyć masę kości i mięśni oraz działać odmładzająco na skórę. IGF-1 i GH zawarte w colostrum stymulują mechanizmy wzmocnienia mięśni, zwiększają spoistość kości, wspomagają naprawę chrząstek, jak również przywracają elastyczność skóry we wszystkich warstwach. Tak zwane plamy „wątrobowe” lub „starcze” mogą się cofnąć, ponieważ colostrum leczy uszkodzone kwasy nukleinowe dzięki czemu wspiera proces odmładzania.


Badania opublikowane w „Journal of Experimental Therapeutics and Oncology” wykazały, że PRP (polipeptyd bogaty w prolinę) również wpływa na procesy starzenia się organizmu poprzez redukcję częstotliwości mutacji komórek DNA nasilających się wraz z wiekiem.


Preparaty zawierające colostrum w naturalny sposób dostarczają do organizmu substancje w wyważonych przez naturę proporcjach, które sprawiają, że skóra staje się bardziej jędrna i odmładza się w widoczny sposób.


Mówi się nawet o colostrum jako naturalnym liftingu.


4. DLA AKTYWNYCH


Sport to bardzo ważna dziedzina życia. Sportowcy i amatorzy, którzy regularnie ćwiczą i pracują nad swoją sylwetką oraz kondycją stale szukają sposobów na osiągnięcie jeszcze lepszych wyników. Ponieważ intensywne uprawianie sportu często nadmiernie obciąża organizm, ważne jest stosowanie preparatów wspomagających trening i jednocześnie mających działanie ochronne dla organizmu.


Badania kliniczne i raporty od użytkowników potwierdzają, że colostrum jest najskuteczniejszą ze wszystkich odkrytych substancji naturalnych, które pomagają sportowcom w osiąganiu pożądanych efektów. W rzeczywistości colostrum jest uważane przez wielu kulturystów i ekspertów fitness za najmocniejszy naturalny środek wspomagający budowę tkanki mięśniowej. Bez uciekania się do stosowania nielegalnych i szkodliwych sterydów.


Zawarty w colostrum czynnik IGF-1 (insuline-like groth factor I) jest polipeptydem zbliżonym strukturalnie do insuliny i należy do grupy czynników wzrostowych. Jest prawie identyczny z ludzkim IGF-1 i jest dobrze przyswajalny przez organizm. Wiele badań przeprowadzonych z jego udziałem sugeruje, że IGF-1 pełni rolę ochronną w stosunku do centralnego i obwodowego układu nerwowego. Działa synergicznie z wytwarzanymi przez organizm hormonem wzrostu i testosteronem. Przyczynia się do wzrostu siły, wytrzymałości mięśniowej oraz przyrostu tkanki mięśniowej. Większy poziom IGF-1 wpływa też na aktywne wykorzystanie tkanki tłuszczowej jako źródła energii podczas wykonywania treningu.


Colostrum to wartościowy preparat odżywczy dla osób, które pracują nad swoją sylwetką poprzez uprawianie sportu. Doświadczenie przeprowadzone na Uniwersytecie Delaware w USA na grupie aktywnych kobiet i mężczyzn udowodniło, że w grupie uczestników, która zażywała preparat colostrum i trenowała intensywnie przynajmniej trzy razy w tygodniu, nastąpił znaczący przyrost masy mięśniowej – 1,49 kg w ciągu 8 tygodni obserwacji.


Naturalne czynniki wzrostu powodują nie tylko powiększenie liczby komórek i stabilizację tkanki mięśniowej, kostnej, chrzęstnej oraz ścięgien, ale również podniesienie sprawności i rozbudowę masy mięśniowej przy jednoczesnej redukcji tkanki tłuszczowej. W tym wypadku stosowanie colostrum wpływa bezpośrednio na poprawę wyników sportowych.

NjE2MjZ